Τι θα πρέπει να γνωρίζω πριν προμηθευτώ ένα ακουστικό βαρηκοΐας;

    Πρώτα απ όλα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή έρευνα αγοράς. Συζητάμε με τους ειδικούς σε θέματα ακοής, αν μια συσκευή θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια για την περίπτωσή μας. Αν ναι, καθορίζουμε μαζί ποία αισθητική μορφή και ποια τεχνολογία είναι η πλέον κατάλληλη για εμάς, είναι αναγκαίο να ψάξουμε αρκετά τις παρεχόμενες λύσεις. Ρωτάμε για τους τύπους και τις τεχνολογίες των ακουστικών βαρηκοΐας και ζητάμε να μας δοθούν έντυπες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το επιστημονικό υπόβαθρο των κέντρων που πρόκειται να επισκεφθούμε, η εγγύηση που μας δίνει η κάθε εταιρεία καθώς και η ύπαρξη πιστοποίησης από το ΕΚΕΒΥΛ

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η δωρεάν δοκιμή των ακουστικών μας για ένα χρονικό διάστημα.         
  
    Στα ραντεβού μας για την επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας πάντα έχουμε ένα συγγενή ή φίλο μαζί μας. Επειδή θα λάβουμε πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες, είναι χρήσιμο να έχουμε ένα δεύτερο άτομο που θα μπορεί να κρίνει και να συζητήσει μαζί μας τις διαφορές που είδε σε εμάς κατά την διάρκεια των δοκιμασιών.
Πάντα προσερχόμαστε στα προγραμματισμένα ραντεβού επανελέγχου που θα μας ζητηθούν για την ορθή παρακολούθηση της προσαρμογής μας.
Δεν χάνουμε επαφή με τους ειδικούς της ακοής κατά την διάρκεια της αρχικής εφαρμογής και προσαρμογής. Τους καλούμε  αμέσως αν η συσκευή δεν λειτουργεί, αν πληγώνει το αυτί μας ή αν σφυρίζει όταν είναι τοποθετημένο εντός του αυτιού.
Κρατάμε ένα ημερολόγιο με τις ακουστικές μας εμπειρίες, αυτό θα μας βοηθήσει και θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στον ειδικό μας κατά την διάρκεια της επόμενης επίσκεψής μας.
τροποποιηθεί και να επεξεργασθεί στην συνέχεια.  Η ψηφιακή μετατροπή του ήχου μας δίνει πάρα πολλές δυνατότητες π.χ η αφαίρεση του θορύβου από ένα σήμα, η  ενίσχυση, η μετατόπιση συγκεκριμένων συχνοτήτων της ακοής μας τις οποίες για κάποιους λόγους έχουμε χάσει κ.α.
    Τα σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά κάνουν εκκατομύρια πράξεις το δευτερόλεπτο και σε συνδυασμό με το λογισμικό που είναι αποθηκευμένο μεσα στο ακουστικό πετυχαίνουν πολυ καλύτερη ποιότητα ήχου που πλησιάζει την φυσιολογική.
Επίσης κάποια σύγρονα ακουστικά μπορούν να μας δώσουν την ψευδαίσθηση της στερεοφωνικής ακοής ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουμε το ενα απο τα δύο αυτιά με υπολλειματική ακοή.  
Ο ήχος που παράγεται είναι καθαρός φυσικός, κρυστάλλινος, ενώ ο διαχωρισμός της ομιλίας από τη φασαρία δίνει μεγαλύτερη ευκρίνεια σε θορυβώδη περιβάλλον, εξαλείφοντας τυχόν σφυρίγματα, θόρυβο λειτουργίας, θόρυβο αέρα και πολλά άλλα προβλήματα που είχαμε  παλαιοτερα.
Επειδή ο προγραμματισμός αυτού του ακουστικού γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούμε να εξασφαλίσουμε μεγάλη ακρίβεια στις ρυθμίσεις μας και καταγραφή ιστορικού για την πορεία της βελτίωσης της ακοής μας.

Το σημαντικότερο είναι οτι όλες οι ρυθμίσεις  γίνονται με βάση το ακοόγραμμα αλλά και με την βοήθεια άλλων ακοολογικών εξετάσεων (π.χ. ομιλητική ακοομετρία κ.α.) και σε συνδυασμό με τις υποδείξεις του χρήστη μπορούμε να προσαρμόσουμε τα ακουστικά ακριβώς στις ανάγκες του.  
Η εφαρμογή ενός ψηφιακού ακουστικού απαιτεί την εμπειρία και τις γνώσεις του ειδικού ακοοπροθετιστή χωρίς τις οποίες κινδυνεύουν να μείνουν ανεκμετάλλευτα όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα τα οποία απορρέουν από την νέα αυτή τεχνολογία.
Συνοψίζοντας τα σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας

πλεονεκτούν έναντι των αναλογικών (ξεπερασμένη τεχνολογία)στα εξής :

Μικρότερο μέγεθος  (αθέατες λύσεις)  
Καλύτερη ποιότητα ήχου με μεγαλύτερη ευκρίνεια και καλύτερη διάκριση
Απομόνωση ενοχλητικών θορύβων, απουσία σφυριγμάτων
Ακρίβεια στην ρύθμιση  με δυνατότητα βελτίωσης συγκεκριμένων συχνοτήτων, όπως τα σύμφωνα υψηλών συχνοτήτων (σ, τ, θ, φ και σχ)
Δυνατότητα επιλογής από 2 έως 20 ψηφιακά κανάλια   
Δυνατότητα επιλογής διαφορετικών ρυθμίσεων (προγράμματα) ανάλογα με τον χώρο που βρίσκετε ο χρήστης(κλειστό χώρο, εξωτερικό χώρο, tv κλπ)
Δυνατότητα τηλεχειρισμού και σύνδεσης (Bluetooth) με διάφορες πήγες ήχου π.χ. tv, ραδιόφωνο, κινητό
Στο κέντρο μας μπορείτε να δοκιμάσετε εντελώς δωρεάν για 15 ημέρες ψηφιακά ακουστικά τελευταίας τεχνολογίας και να βεβαιωθείται μόνοι σας απο το αποτέλεσμα !!!
Multimedia ακουστικό
ψηφιακής τεχνολογίας 16 καναλιών με ασύρματες δυνατότητες διασύνδεσης
Multimedia ακουστικό
Πιστοποιημένο Κέντρο Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Έπισκεψη κατ' οίκον δωρεάν - Σύμβαση με όλα τα ταμεία - Φιλικός διακανονισμός πληρωμών - 2 χρόνια γραπτή εγγύηση
15 ημέρες δοκιμή εντελώς δωρεάν
Ψηφιακά ακουστικά απο 600 ευρώ  !!!

Ψ Η Φ Ι Α Κ Η  Α Κ Ο Η
Κ   Υ   Ρ   Ι   Α   Ζ   Ο   Π   Ο   Υ   Λ   Ο   Σ
www.e-akoi.gr
Κυριαζόπουλος Χαράλαμπος
Ακοοπροσθετικός, Μηχανικός Βιοΐατρικής Τεχνολογίας
Επικοινωνία
Ψηφιακά ακουστικά
®
ψηφιακή ακοή - ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ - ακουστικά βαρηκοΐας - βοηθήματα ακοής
ακουστικά τελευταίας γενιάς
Ακουστικά υψηλής τεχνολογίας
εκκατομύρια πράξεις το δευτερόλεπτο
Προσιτά για όλους
15 ημέρες δωρεάν δοκιμή χωρις υποχρέωση αγοράς
15 ημέρες δωρεάν δοκιμή .....
Copyright & Designed by Labis Kiriazopoulos © 2010-2011  Γερμανού 150, 26331 Πάτρα - τηλ. 2610-620.000  psifiakiakoi@gmail.com
  η  ν έ α  ε π ο χ ή  σ τ η ν  α κ ο ή . . .