Τι είναι οι εμβοές;

Με τη λέξη εμβοές (βουητά) που μερικές φορές λέγεται και 'θόρυβος στο κεφάλι' εννοούμε τους ήχους που έρχονται από το εσωτερικό του κεφαλιού. Για πολλούς ανθρώπους, το βουητό είναι ένα κουδούνισμα στο ένα ή στα δυο αυτιά. Για σας, μπορεί να είναι ένας βόμβος, ένα σφύριγμα, κρότος ή σαν βουητό θάλασσας. Οι εμβοές μπορεί να είναι διαρκείς ή παροδικές.

Είναι οι εμβοές στ΄ αυτιά συχνό πρόβλημα;

Ναι. Σχεδόν ο καθένας κάποια στιγμή έχει νιώσει για λίγα λεπτά ένα ελαφρύ κουδούνισμα ή άλλους ήχους στο αυτί. Μερικά άτομα έχουν πιο ενοχλητικές και συνεχείς μορφές εμβοών.
Περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικάνοι, θεωρούν την εμβοή σαν πρόβλημα. Ένα εκατομμύριο ή και περισσότερα άτομα, θεωρούν ότι οι εμβοές τούς εμποδίζουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Οι εμβοές είναι ασθένεια;

Όχι. Όπως ο πυρετός ή ο πονοκέφαλος συνοδεύει πολλές διαφορετικές ασθένειες, έτσι και οι εμβοές είναι ένα συχνό σύμπτωμα πολλών προβλημάτων, είτε σωματικών είτε ψυχολογικών.

Τι προκαλεί τις εμβοές;

Πολύ συχνά η αιτία των εμβοών παραμένει ένα μυστήριο. Μόνο όταν ένας συγκεκριμένος παράγοντας συνδέεται με την εμφάνιση ή την εξαφάνιση των εμβοών μπορούμε ν΄ αναφερθούμε με σιγουριά στην αιτία. Χτυπήματα στο κεφάλι, μεγάλες δόσεις συγκεκριμένων φαρμάκων όπως η ασπιρίνη, αναιμία, υπέρταση, έκθεση σε μεγάλο θόρυβο, άγχος, βύσμα κυψέλης στο αυτί και διάφοροι τύποι όγκων, αποτελούν παραδείγματα των διαφόρων καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσουν τις εμβοές.

Τι συμβαίνει στο κεφάλι μου ώστε να προκληθούν οι εμβοές;

Αν και υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς παράγονται οι ήχοι στον εγκέφαλο, δεν είναι γνωστή η ακριβής διαδικασία. Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο, οι εμβοές δεν είναι θέμα φαντασίας του ασθενή.

Τι θα πρέπει να κάνω για τις εμβοές στ΄ αυτιά;

Από τη στιγμή που οι εμβοές είναι ένα σύμπτωμα, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να γίνει διάγνωση της βασικής αιτίας. Θα πρέπει να κάνετε μια ιατρική εξέταση με ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο των παραγόντων εκείνων που συνήθως συνδέονται με τις εμβοές στ΄ αυτιά-όπως η υψηλή πίεση του αίματος, η λειτουργία του συκωτιού, η λήψη ορισμένων φαρμάκων ή και διάφορες αλλεργίες. Η ακοή σας θα πρέπει να ελεγχθεί από έναν Ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος θα διαγνώσει αν υπάρχει ακουστική απώλεια.

Ποια είναι η θεραπεία για τις εμβοές;

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις εμβοές είναι η ελάττωση της κυρίας αιτίας. Δυστυχώς, αρκετά συχνά η αιτία δεν μπορεί να διαπιστωθεί, αλλά σε μερικές περιπτώσεις οι εμβοές από μόνες τους μπορεί να χρειαστούν θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να γίνει με φάρμακα, με βιταμίνες ή με βιοανάδραση, ύπνωση και με συσκευές εκκώφανσης, οι οποίες είναι μορφές θεραπείας που έχουν διαπιστωθεί πολύ βοηθητικές για μερικά άτομα. Οι 'ομάδες αυτοϋποστήριξης' μπορούν να μοιράζονται διάφορες πληροφορίες και στρατηγικές που θα τους βοηθήσουν να ζήσουν με το πρόβλημά τους.

Aτομα με ελαφρά μορφή εμβοών, γενικά δεν χρειάζονται θεραπεία. Αν διαπιστωθεί ότι δεν πάσχουν από κάποια αρρώστια ή από κάποια σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ή διαταραχή ή ακόμα ότι δεν είναι βαρήκοα, συνήθως διαπιστώνουν ότι μπορούν ν΄ αντιμετωπίσουν τις εμβοές στ΄ αυτιά ή ακόμα και να τις αγνοήσουν.Multimedia ακουστικό
ψηφιακής τεχνολογίας 16 καναλιών με ασύρματες δυνατότητες διασύνδεσης
Multimedia ακουστικό
Πιστοποιημένο Κέντρο Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Έπισκεψη κατ' οίκον δωρεάν - Σύμβαση με όλα τα ταμεία - Φιλικός διακανονισμός πληρωμών - 2 χρόνια γραπτή εγγύηση
15 ημέρες δοκιμή εντελώς δωρεάν
Ψηφιακά ακουστικά απο 600 ευρώ  !!!

Ψ Η Φ Ι Α Κ Η  Α Κ Ο Η
Κ   Υ   Ρ   Ι   Α   Ζ   Ο   Π   Ο   Υ   Λ   Ο   Σ
www.e-akoi.gr
Κυριαζόπουλος Χαράλαμπος
Ακοοπροσθετικός, Μηχανικός Βιοΐατρικής Τεχνολογίας
Επικοινωνία
®
ψηφιακή ακοή - ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ - ακουστικά βαρηκοΐας - βοηθήματα ακοής
Εμβοές
Εμβοές
Soft-Laser
Συσκευή ηχοκάλυψης
Μουσική για βελτίωση ύπνου
Μουσική για χαλάρωση
Τι είναι οι εμβοές;
Copyright & Designed by Labis Kiriazopoulos © 2010-2011  Γερμανού 150, 26331 Πάτρα - τηλ. 2610-620.000  psifiakiakoi@gmail.com
  η  ν έ α  ε π ο χ ή  σ τ η ν  α κ ο ή . . .